Ciorba de miel cu smantana si macris din: carne de miel (cap, gât, picioare), morcov, telina, ceapa verde, macris, verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, leuştean), ulei, roşii sau bulion, sare, piper, smântână, ou. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cap, gât, picioare) 1 morcov mare 1 ţelină mică 1 legătură de ceapă verde 1 farfurie de măcriş 2 linguri verdeaţă tocată […]
Ciorba cu carne de miel, legume si smantana
PrinteazaCiorba cu carne de miel, legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ulei, ceapa verde, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, boabe de piper negru, sare, otet.
Ingrediente:
- 500 g carne de miel cu os
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1/2 telina sau una mai mica
- 1 pastarnac
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei (untura)
- 1 ceasca orez
- 1 legatura tarhon
- 1 ceasca smantana
- 2 galbenusuri
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel
- boabe de piper negru
- sare
- otet
Mod de preparare:
Portionezi carnea de miel, o speli si o opăreşti în apă clocotită. O pui să fiarbă in apă rece.
Iei spuma formată, apoi adaugi zarzavatul. Tai legumele cubuleţe sau rondele, după plac.
Nu uita să adaugi sarea, boabele de piper negru şi orezul.
Spre final adaugi tarhonul şi ceapa verde tocată mărunt. Urmează oţetul, uleiul şi dregi ciorba cu gălbenuşurile amestecate cu smântână şi făina.
Pui verdeaţa tocată fin, acoperi un timp, apoi serveşti ciorba la masă.
Alături de farfuria cu ciorbă de miel, aduci smântână si un ardei iute.
Ciorba cu carne de miel, legume si smantana
Pofta buna!
Ciorba de miel cu oua si gulie
Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) […]
Pofta buna!