Ciorba cu carne de miel, orez si verdeata

Printeaza

Ciorba cu carne de miel, orez si verdeata din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, verdeata, ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus smantana, leustean.

Ingrediente:Ciorba_cu_carne_de_miel_orez_si_verdeata

  • 2 litri apă
  • 1 litru borş
  • 1 kg carne miel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  •  verdeaţă
  •  cozi de ceapă verde
  •  sare
  •  piper
  • 3 linguri orez
  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri smântână
  • 1 legatura leuştean

 

Mod de preparare:

Se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma.

Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.

Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră.

Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.

Când şi carnea, şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez , câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde.

Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.

Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână.

După ce s-a făcut ciorba, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe.

Se serveşte ornată cu leuştean verde.

Ciorba cu carne de miel, orez si verdeata

Ciorba_cu_carne_de_miel_orez_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.