Ciorba cu carne de porc si smantana

Printeaza

Ciorba cu carne de porc si smantana din: smanta, ciolan de porc, cartof, morcov, telina, usturoi, sare.

Ingrediente:

  • 200 g smântână
  • 1 ciolan de porc
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • ½ ţelină
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciolanul de porc afumat se pune în apă la fiert. Se poate fierbe și în oala sub presiune, pentru un timp mai scurt de fierbere.

Când a fiert, se scoate din oală și se dezosează, tăindu-se carnea bucățele foarte mici.

Între timp se curăță și se spală legumele. Se toacă mărunt. În zeama de la carne se pun la fiert cartoful, morcovul, ţelina şi usturoiul să fiarbă. După ce au fiert se scot şi se mixează în blender până când se obțiune un piure.

Piureul de legume se adaugă înapoi în oală împreună cu bucățelele de carne. Se mai fierbe aproximativ 5 minute.

Într-un castron se pune smântâna şi se subţiază cu zeama de la carne. Se amestecă încontinuu.

Apoi se toarnă peste carne şi se acreşte cu oţet sau sare de lamâie. Se asezonează cu pătrunjel verde.

Ciorba cu carne de porc si smantana

Ciorba cu carne de porc si smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.