Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute
PrinteazaCiorba cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa, ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti.
- 1 kg carne de porc, cu os
- 1 varza dulce mare
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 morcov
- 200 g bulion de tomate
- cateva fire de cimbru uscat
- marar uscat sau verde
- sare
- ardei iuti
Mod de preparare:
Fierbi carnea în 3-3 1/2 litri apă, până începe să se desprindă de os.
Cureţi şi speli legumele, apoi le tai după preferinţă şi le adaugi în oală. Este bine ca varza să o tai în fâşii ceva mai late.
Adaugi la fiert crenguţe de cimbru, care vor da astfel o aromă mai plăcută.
Cand carnea si varza s-au inmuiat adaugi bulionul si lasi pe foc pana cand varza se inmoaie bine. La sfârşit, scoţi carnea, îndepărtezi oasele şi o porţionezi.
Sărezi ciorba după gust, adaugi din nou carnea în ciorbă, scoţi crenguţele de cimbru şi presari mărarul fin tocat. Serveşti ciorba cu smântână şi ardei iute.
Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute
Pofta buna!