Ciorba de coada de vita din: coada de vita, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 linguri oţet piper boabe […]
Ciorbă cu carne de vită si linte
PrinteazaCiorbă cu carne de vită si linte: bors, carne de vita, morcov, telina, ardei capia, ceapa, linte, paste, ulei, dovlecel, frunze de dafin, rosii, pasta de tomate, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- un morcov
- o felie de ţelină
- un ardei capia
- două cepe
- o conservă linte
- 500 ml borş
- 200 g paste
- 100 ml ulei
- un dovlecel
- o frunză de dafin
- 500 g roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- sare
- piper
- ardei iute
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie bucăţi potrivit de mari, se opăreşte cu apă clocotită, se clăteşte şi se pune la fiert în trei litri de apă.
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi sau cubuleţe şi se pun peste morcov.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc până se înmoaie.
Se pune ardeiul capia tăiat cubuleţe, se mai ţin două minute pe foc şi se dau deoparte.
Când carnea este aproape fiartă se toarnă legumele călite, se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe, se condimentează şi se lasă să fiarbă.
Cu un sfert de oră înainte de a opri focul se adaugă lintea clătită şi scursă de apă, roşiile date pe râzătoare, pastele, frunza de dafin, pasta de tomate dizolvată cu puţină apă şi borşul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de coada de vita
Ciorba de vita cu gulie
Ciorba de vita cu gulie din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 1 gulie mică 1 ţelină mică cu frunze sare piper 2 cuburi de vită taitei Mod de preparare: Se pun coastele la fiert […]
Pofta buna!