Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Printeaza

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat din: ciolan, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, faina, bulion, telina, sare, piper, smantana.

 

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

  • 1 ciolan mic şi afumat
  • 600 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de ardei ulei
  • 2 linguri făină
  • 200 ml bulion
  • frunze verzi de pătrunjel şi ţelină
  • sare
  • boia dulce
  • smântână
  • ceapă roşie

 

Mod de preparare:

Ciolanul se pune la fiert în apă rece. Se adaugă sare, ceapa mărunţită şi pasta de ardei, iar când ciolanul a fiert pe jumătate, se pune zarzavatul tăiat rondele.

Se scoate ciolanul fiert şi se adaugă cuburile de cartofi. Se rumeneşte făina în ulei, se presară boia dulce, se fluidizează cu bulion, apoi se toarnă în ciorbă.

Se adaugă verdeaţa mărunţită şi se fierbe până când cartofii se pătrund.

Se dezosează ciolanul, se porţionează şi se pune în ciorbă.

Se serveşte cu smântână şi ceapă roşie.

 

 

Pofta buna!

 

 

retete

Ciorbă de Perișoare Autentică: Rețetă Tradițională și Nutrițională

Ciorbă de Perișoare Autentică: Rețetă Tradițională și Nutrițională din: carne tocata de vita sau porc, oua, orez, patrunjel, ceapa, morcovi, cartofi, bulion, sare, piper, leustean. Ingrediente: 500g carne tocată de vită sau porc 2 ouă 50g orez 1 legătură de pătrunjel 1 ceapă mare 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri de bulion sare, piper și […]

retete

Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească

Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească din: carne de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, orer, oua, smantana, sare, piper, leustean.   Ingrediente: 500 g carne de pui sau curcan 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 1 păstârnac, tăiat în cubulețe mici 1 țelină mică, tăiată […]

 

retete

Rețetă de Ciorbă Rădăuțeană de porc: Cum să pregătiți o delicatesă tradițională

Rețetă de Ciorbă Rădăuțeană de porc: Cum să pregătiți o delicatesă tradițională din: piept de pui sau carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras rosu, leustean, marar, oua, apa, sare, piper, smantana, otet de vin alb. Ciorba Rădăuțeană se caracterizează prin savoarea sa unică, obținută prin folosirea legumelor proaspete și a […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. De obicei, pregatesc ciorba de cartofi simpla, atunci cand vreau o ciorba rapida si usoara. O sa incerc si reteta voastra de ciorba de cartofi cu ciolan. Ciolanul afumat merge foarte bine la ciorba de fasole.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.