Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce

Printeaza

Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce din: morcov, telina sau albitura, tarhon, ceapa, faina, boia dulce, otet sau sare si patrunjel sau marar verde.

Ingrediente:

  • morcov 50 g
  • ţelină sau albitură 100 g
  • cartofi 400 g
  • tarhon 15 g
  • costiţă 100 g
  • ceapă 60 g
  • o lin­gură de faină
  • o linguriţă de boia de ardei dulce
  • oţet şi sare după gust
  • pătrunjel sau mărar verde

 

Mod de preparare:

Morcovul şi albitura se taie mărunt şi se pun la fiert în apă cu o linguriţă de knorr. După 7-8 minute de fierbere se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se continuă fierberea încă 10- 12 minute.

După ce s-au fiert bine cartofii, se adaugă tarhonul opărit şi tocat mărunt.

Costiia şi ceapa se toacă mărunt şi se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. Se scot, se introduc în oala ai ciorbă, iar în grăsimea rămasă se pune făina şi boiaua de ardei.

Se prăjesc uşor şi se sting ai puţină apă, obţinându-se un rântaş, ce se toarnă în ciorbă, amestecând continuu.

Se potriveşte gustul cu sare şi oţet. Se serveşte cu pătrunjel sau mărar verde spălat şi tocat.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.