Ciorbă de cartofi cu năut
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu naut din: naut, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, usturoi, ulei, busuioc foaie de dafin si sare.
- 400 g năut
- 3 cartofi (300 g)
- 1 ceapă (100 g)
- 2 morcovi (100 g)
- 1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
- 5 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 lingură busuioc
- 1 foaie de dafin
- sare
Mod de preparare:
Cu 12 ore înainte de preparare, puneţi năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi înlocuiţi apa şi fierbeţi boabele timp de 20 de minute.
Schimbaţi apa şi continuaţi fierberea timp de 2 ore, în apă cu puţină sare, până când boabele se înmoaie.
După ce a fiert năutul, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi legumele după preferinţă. Într-o oală de 3 litri, le înăbuşiţi puţin cu uleiul şi 100 ml apă.
Stingeţi cu 1 litru de apă fierbinte, puneţi foaia de dafin şi busuiocul şi fierbeţi legumele acoperit, timp de 15 minute.
La sfârşit adăugaţi năutul fiert, sare după indicaţia medicului şi mai lăsaţi ciorba pe foc pentru câteva clocote.
Ciorbă de cartofi cu năut
Pofta buna!