Ciorba de cartofi cu perisoare
PrinteazaO reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare.
Ingrediente
perisoarele:
- 500g carne tocata
- 1 ceapa
- 1 lingura orez
- patrunjel verde
- sare
- piper
ciorba:
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 300g cartofi
- ½ litru bors
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curatam legumele si le tocam marunt. Cartofii ii taiem cuburi. Preparam perisoarele. Amestecam carnea tocata cu orezul, pe care l-am fiert separat in apa cu sare, ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, sarea si piperul. Framântam bine si formam perisoarele.
Incingem 3 linguri de ulei intr-o oala. Punem legumele tocate, le calim 1 minut, dupa care turnam 11/2 litri de apa. Când clocoteste punem perisoarele, si lasam sa fiarba pe foc mic. Dupa 20 de minute adaugam cartofii. Separat fierbem borsul.
Când perisoarele si cartofii sunt fierte, turnam borsul si punem sare dupa gust.
Ciorba de cartofi cu perisoare
Poftă bună!