Ciorbă de cartofi cu tarhon
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, pasta de tomate, faina, tarhon, sare si ulei.
- 1 kg cartofi
- 1 telina
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cepe
- 5 rosii
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 lingura cu faina
- 1 legatura de tarhon
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă zarzavatul, spa- lă-l bine şi taie-lîn cubuleţe sau dă-l pe răzătoarea mică şi căleşte-l. Adaugă făina şi, după aproximativ 3-4 minute, stinge cu 2 l de apă fierbinte.
Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe. Pune-i şi pe ei în supă şi lasă să fiarbă. Potriveşte gustul de sare.
Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugă pasta de tomate şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Lasă să dea în câteva clocote, iar la final, adaugă tarhonul.
Curăţă câţiva cartofi şi taie-i în felii potrivit de groase. Dă-i cu sare şi coace-i pe plită sau în tava de la aragaz. Serveşte-i la supă.
Ciorbă de cartofi cu tarhon
Pofta buna!