Ciorbă de cartofi cu varză acră
PrinteazaCiorbă de cartofi cu varză acră din: varza acra, cartofi, usturoi, ulei, slanina afumata, carnat, ceapa, chimen, tarhon in otet, smantana, suc de rosii, faina, sare, piper, boia.
- 600 g varza acra
- 1/2 kg cartofi
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 100 g slanina afumata
- 1 bucata carnat proaspat
- 1 ceapa
- 1 varf de cutit chimen macinat
- 1 lingura tarhon conservat in otet
- 3 linguri smantana
- 250 ml suc de rosii
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, varza fideluţă, usturoiul în felioare, cârnaţii în rondele, iar cartofii în cuburi mari şi slănina în cubuleţe. Incingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti ceapa.
Când a devenit transparentă, adaugi varza, cuburile de cartofi, usturoiul, slănina şi cârnaţii.
Amesteci pentru aproximativ 5 minute, după care stingi cu 1 1/2-2 l apă fierbinte şi fierbi ciorba la foc mediu. Amesteci făina, smântână şi sucul de roşii.
Când cartofii sunt fierţi, torni amestecul cu suc de roşii şi presari chimenul, sare, boia şi piper după gust.
Laşi să fiarbă la foc mic 2-3 minute, apoi stingi focul şi adaugi tarhonul mărunţit.
Serveşti ciorba după 10 minute.
Ciorbă de cartofi cu varză acră
Pofta buna!