Ciorbă cu ciolan afumat şi cârnaţi
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de ciolan afumat si carnati din: ciolan afumat, carnati, kaizer, crenvurst, telina, morcov, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, castraveti murati, masline, unt, smantana, patrunjel, marar, sare si piper.
- 500 g ciolan afumat
- 2 cârnaţi
- 125 g kaizer
- 1 crenvurşt
- ½ ţelină
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 300 g ceapă mică
- 3 roşii din bulion
- 3 linguri bulion
- 4 castraveţi muraţi
- 50 g măsline
- 2 linguri unt
- 125 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- câteva fire de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare
În 2 litri de apă, fierbeţi la foc mic ciolanul, timp de 1 oră, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii.
Între timp, curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi ţelina cubuleţe, morcovii şi pătrunjelul rondele. Tăiaţi kaizerul în felii subţiri, iar castraveţii şi crenvurştiul în rondele. 3. Înăbuşiţi legumele în unt topit, împreună cu feliile de kaizer şi cepele întregi sau tăiate în jumătăţi.
Scoateţi ciolanul fiert, cureţi carnea de pe os şi o tăiaţi în cuburi mari. În supa rămasă, puneţi la fiert legumele, mezelurile şi castraveţii muraţi.
După 5 minute adăugaţi bucăţile de ciolan, roşiile curăţate de coajă şi tăiate mărunt şi bulionul. Lăsaţi ciorba să dea în câteva clocote, puneţi măslinele, apoi o săraţi şi condimentaţi după gust.
Stingeţi focul, presăraţi pătrunjelul şi mărarul tocate fin şi acoperiţi cu un capac. Serviţi ciorba cu smântână şi oţet alături.
Ciorbă cu ciolan afumat şi cârnaţi
Pofta buna!