Ciorba cu ciolan afumat

Printeaza

Ciorba cu ciolan afumat din: fasole, ciolan, morcov, telina, pulpa de rosii, ulei, patrunjel, cimbru, salvie, bors, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g fasole boabe albă
  • 1 ciolan afumat mic (400 g)
  • 1 morcov mare
  • 100 g ţelină
  • 300 ml pulpă de roşii tăiată mărunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 2-3 frunze de salvie
  • 500 ml borş de casă
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o laşi acoperită cu apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi, scurgi fasolea, o clăteşti şi o fierbi în două ape pe care le scurgi.

In cea de-a treia apă, fierbi fasolea până când este aproape gata. Separat, fierbi ciolanul până când este bine pătruns.

Adaugi zarzavaturile curăţate şi tăiate după preferinţă, cele două linguri de ulei, ciolanul tăiat bucăţele şi puţină zeamă în care a fiert. Adaugi crenguţa de cimbru şi frunzele de salvie.

Acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute. Adaugi pulpa de roşii, potriveşti gustul de sare, piper şi, după cinci minute, acreşti cu borşul fiert separat.

Presari pătrunjel verde, tocat mărunt. O serveşti caldă, cu ardei iute sau cu smântână, după preferinţă.

Ciorba cu ciolan afumat

Ciorba_cu_ciolan_afumat

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place mult ciorba cu ciolan afumat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.