Ciorba cu ciolan afumat si legume din: fasole, ciolan, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 căni fasole 1 ciolan afumat 2 cepe mici 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei 1 albitură 3 roşii sare piper cimbru 4 linguri bulion pătrunjel Mod de preparare: Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă […]
Ciorba de ciolan de porc
PrinteazaCiorba de ciolan de porc din: ciolan de porc, morcovi, ardei, ceapa, cartofi, ulei, orez, oua, otet, faina, tarhon, sare.
Ingrediente:
- 1 ciolan proaspat sau afumat
- 150 g morcovi
- 200 g ardei
- 200 g ceapa
- 200 g cartofi
- 100 ml ulei
- 15 g orez
- 5 galbenusuri
- 50 ml otet
- 5 g faina
- 5 g tarhon uscat
- sare
Mod de preparare:
Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa cu 1 lingurita sare. Se strecoara supa, se desprinde carnea de pe os si se taie in bucatele.
Se curata, se spala si se taie legumele dupa preferinta.Se alege si se spala orezul. Se incinge uleiul.
Se calesc putin morcovii, apoi se adauga ardeii, ceapa,orezul si cartofii. Se sting cu supa fierbinte si se mai fierb la foc moderat 5 minute.
Se adauga orezul si carnea si se continua fierberea 5 minute.
Se sareaza si se condimenteaza ciorba dupa gust si se drege cu linguri de apa rece.
Se mai lasa pe foc pentru 2-3 clocote, apoi se presara tarhonul si se acopera oala cu un capac.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba cu ciolan afumat si legume
Ciorba de fasole cu ciolan
Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, dafin, ciolan, suc de rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 foi de dafin 400 g ciolan afumat suc de roşii sare cimbru uscat Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat […]
Pofta buna!