Ciorba de ciuperci cu bors

Printeaza

Ciorba de ciuperci cu bors din: ciuperci, patrunjel, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, ardei, bors, leustean, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 telină mică
  • 2 morcovi
  • 1 păstărnac
  • 1 ardei gras
  • 1 l borş
  • 1 legătură leuştean
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi lestreci printr-un jet puternic de apă rece.

Pui uleiul la încins şi adaugi ceapa tăiată mărunt, apoi morcovul şi albiturile: păstarnacul, ţelina, pătrunjelul, date prin răzătoarea mare şi, la sfârşit, ardeiul tăiat felii subţiri.

Potriveşti gustul de sare, adaugi 2 litri de apă şi laşi la fiert o jumătate de oră.

Între timp, speli şi tai ciupercile, după care le pui şi pe ele la fiert. Laşi pe foc mâncarea vreo jumătate de oră.

Adaugi borşul fierbinte, laşi să mai dea în două clocote, stingi focul şi apresari leu$teanui proaspăt tocat.

Unele ciuperci, de exemplu bureţii iuţi, au un gust amărui, mai ales dacă sunt mai bătrâne.

Acesta poate fi eliminat dacă, înainte de gătire, ciupercile se ţin în apă rece, în care s-a pus şi puţin oţet de mere sau zeamă de lămâie.

Ciorba de ciuperci cu bors

Ciorba_de_ciuperci_cu_bors

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.