Ciorba de ciuperci cu carnati afumati
PrinteazaCiorba de ciuperci cu carnati afumati din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, morcovi, ulei, rosii in bulion, cimbru, lamaie, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g ciuperci pleurotus
- 500 g carnati afumati
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 100 ml ulei
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 fir cimbru
- 1 lamaie
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupecile curăţate si spălate se toacă mărunt şi se prăjesc în uleiî mpreună cu cârnaţj tăiaţi în rondele. După 10 minute se adaugă 4 litri de apă, ceapa şi morcovii tocate mărunt şi se lasă să fiarbă la foc mic 40 de minute.
Se pun, apoi roşiile şi sucul acestora, boiaua de ardei, cimbrul, zeama de lămâie, şi pătrunjelul tocat. Se mai lasă să fiarbă 10 minute.
Pofta buna!