Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc din: carne de vita, sunca de porc, dovlecel, rosii, morcov, telina, ardei grasi, ceapa, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc

  • 600 g carne de vită
  • 200 g şuncă de porc
  • un dovlecel
  • 4 roşii
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • doi ardei graşi
  • două cepe
  • 500 g ciuperci
  • 500 ml borş
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se spală, se scurge de apă, se taie cuburi şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi sau se toacă mărunt.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun peste ceapă.

Se încinge uleiul într-o oală, se pun la călit ceapa, morcovul şi ţelina. Când ceapa a devenit sticloasă se adaugă carnea de vită opărită separat şi spălată.

Se toarnă doi litri de apă, se lasă pe foc până când legumele şi carnea sunt fierte pe jumătate, se adaugă dovlecelul tăiat felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi julien sau cuburi şi ciupercile călite separat cu puţină apă.

Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date prin râzătoare, borşul şi puţin pătrunjel tocat.

Se fierb zece minute, se adaugă şunca de porc tăiată julien, se mai fierte zece minute şi se opreşte focul. Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel sau leustean tocat.

Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc

Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.