Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel
PrinteazaCiorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc.
Ingrediente:
- 100 g hribi uscati
- 3 linguri ulei de masline
- 3 hasme tocate marunt
- o lingurita de rozmarin tocat
- 400 g cartofi taiati cubulete
- 3 catei de usturoi
- 4 cani de apa
- o lingurita de sare
optional pentru garnisit:
- rosii uscate la soare
- arpagic
- cimbru
- busuioc sau patrunjel
Mod de preparare:
Inmuiaţi hribii în 2 căni de apă fierbinte timp de un sfert de oră. Incălziţi ulei într-o oală cu baza groasă si sotati hasmele, adăugând apoi rozmarinul şi cartofii.
Adăugaţi restul de ulei de măsline şi tineti pe foc încă 3 minute.
Turnaţi ciupercile cu tot cu apa în care au fost hidratate şi usturoiul zdrobit, sare după gust, precum şi cele 4 căni de apă.
Aduceţi la fierbere, după care gătiţi la foc mic până se înmoaie cartofii.
Serviţi aşa sau garnisită cu ingredientele enumerate mai sus.
Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel
Pofta buna!