Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel

Printeaza

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc.

Ingrediente:

  • 100 g hribi uscati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 hasme tocate marunt
  • o lingurita de rozmarin tocat
  • 400 g cartofi taiati cubulete
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cani de apa
  • o lingurita de sare

optional pentru garnisit:

  • rosii uscate la soare
  • arpagic
  • cimbru
  • busuioc sau patrunjel

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi hribii în 2 căni de apă fierbinte timp de un sfert de oră. Incălziţi ulei într-o oală cu baza groasă si sotati hasmele, adăugând apoi rozmarinul şi cartofii.

Adăugaţi restul de ulei de măsline şi tineti pe foc încă 3 minute.

Turnaţi ciupercile cu tot cu apa în care au fost hidratate şi usturoiul zdrobit, sare după gust, precum şi cele 4 căni de apă.

Aduceţi la fierbere, după care gătiţi la foc mic până se înmoaie cartofii.

Serviţi aşa sau garnisită cu ingredientele enumerate mai sus.

 

Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel

Ciorba_de_ciuperci_cu_cimbru_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.