Ciorba de ciuperci cu marar

Printeaza

Ciorba de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, marar, boia dulce de ardei, faina, ulei, sare.

 

Ingrediente:Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

  • 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă)
  • 5 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 1 vârf cuţit boia dulce de ardei
  • 2 linguri făină
  • 3 linguriţe ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, dacă sunt proaspete.

Dacă sunt conser­vate le speli într-o singură apă, le tai felii şi le pui într-o sită la scurs.

Prăjim într-o cratiţă ceapa tăi­ată mărunt, adăugăm boia de ardei, sarea şi ciupercile, după care acoperim cratiţa, să se prăjească bine, înăbuşit, până scade zeama.

După ce s-au prăjit punem câtă apă dorim pentru ciorbă, lăsându-le să fiar­bă bine.

Facem un rântaş din făină şi ulei, stingem cu puţină apă din ciorbă, amestecând continuu, să nu facă cocoloaşe, şi-l lăsăm să fiarbă 10 minute.

Il adăugăm în ciorbă împreună cu mărarul tocat mărunt şi cu sare.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper 6 căţei de usturoi un […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.