Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrunjel verde oţet piper 6 căţei de usturoi un […]
Ciorba de ciuperci cu marar
PrinteazaCiorba de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, marar, boia dulce de ardei, faina, ulei, sare.
- 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă)
- 5 cepe
- 1 legătură mărar
- 1 vârf cuţit boia dulce de ardei
- 2 linguri făină
- 3 linguriţe ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, dacă sunt proaspete.
Dacă sunt conservate le speli într-o singură apă, le tai felii şi le pui într-o sită la scurs.
Prăjim într-o cratiţă ceapa tăiată mărunt, adăugăm boia de ardei, sarea şi ciupercile, după care acoperim cratiţa, să se prăjească bine, înăbuşit, până scade zeama.
După ce s-au prăjit punem câtă apă dorim pentru ciorbă, lăsându-le să fiarbă bine.
Facem un rântaş din făină şi ulei, stingem cu puţină apă din ciorbă, amestecând continuu, să nu facă cocoloaşe, şi-l lăsăm să fiarbă 10 minute.
Il adăugăm în ciorbă împreună cu mărarul tocat mărunt şi cu sare.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba acra cu ciuperci
Pofta buna!