Ciorba de ciuperci

Printeaza

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors.

 

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 gogosar
  • 100 g orez
  • 1 legatura patrunjel
  • condimente
  • bors

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Cu­răţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o în ulei 2-3 minute.

Adăugaţi ciupercile, acoperiţi cu un capac şi căliţi-le împreună cu ceapa 5 minute.

Puneţi la fiert în 4 litri de apă legumele rămase, curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe, împreună cu condimente.

Luaţi spuma şi adăugaţi ceapa şi ciupercile călite. Fierbeţi totul la foc mic 10 minute, apoi puneţi orezul.

Când toate cele din oală sunt bine fierte, puneţi pătrun­jelul tocat mărunt şi borsul după gust.

Mai fierbeţi ciorba 1 minut la foc mic.

Ciorba de ciuperci

Pofta buna!


poate iti place si:

retete

Ciorbă de legume și ciuperci

Ciorbă de legume și ciuperci din: ciuperci, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, gulie, mazare, cartofi, conopida, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, leustean, piper, boia, suc de rosii, sare, ulei.   Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 morcovi 1 ardei gras sau capia 2 rădăcini de pătrunjel 1 gulie 150 g […]

 

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper 6 căţei de usturoi un […]

 

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, linte, bors, suc de rosii, sare, usturoi, marar sau cimbru, ulei, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 100 g linte 500 ml borş 250 ml suc de roşii sare 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sau […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. as pune si niste carne in ciorba de ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.