Această rețetă de melci (escargots) cu sos de ciuperci și tarhon este un preparat sofisticat, dar ușor de realizat, perfect pentru cei care vor să încerce un fel de mâncare francez. Tarhonul adaugă o notă subtilă de prospețime, iar ciupercile oferă o aromă bogată […]
Ciorba clasica de porc
PrinteazaCiorba clasica de porc din: piept de porc, telina, morcovi, pastarnac, cartofi, dovlecel, ardei, ceapa, rosii, suc de rosii, zeama de varza, leustean, patrunjel, marar, zahar.
Ingrediente:
- 750 g piept de porc
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 cartof
- 1 dovlecel
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă
- 6-8 roşii cherry
- 100 ml suc de roşii
- 1/2 l zeamă de varză
- leuştean
- pătrunjel verde
- mărar
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
dă în clocot carnea. Se scoate, se spală cu apă rece şi se pune din nou la fiert în 2 1 apă cu sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma.
mai fierbe 10 min. şi se adaugă legumele tăiate. După 10-15 min., se adaugă cartoful şi dovlecelul, cuburi. fierb 6-7 min. şi se adaugă zahărul, jumătăţi de roşii şi sucul de roşii.
Separat, se fierbe zeama de varză şi se ia spuma. Se adaugă în oală zeama de varză şi se dă în clocot. stinge focul şi se presară verdeaţa tocată.
acoperă cu capacul şi se lasă câteva minute, ca sa ia aroma. Se serveşte caldă, cu ardei iute.
Pofta buna!
Clătite de Secară cu Afine și Sirop de Arțar
Rețeta Nutritivă pentru Un Mic Dejun Dulce și Sănătos. O alternativă delicioasă și sănătoasă la clasicele clătite din făină albă. Făina de secară este bogată în fibre și adaugă o textură mai densă și un gust ușor rustic. Afinele proaspete sau congelate completează perfect clătitele prin […]