Ciorba cu conopida
PrinteazaCiorba cu conopida din: conopida, ardei capia, gogosari, usturoi, ceapa, boia dulce, sare, piper, ulei, apa, suc de rosii, bors.
- 400 g conopida
- 1 ardei capia
- 2 gogosari
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de ceapa
- 20 g boia dulce
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- 4 l apa
- 1 l suc de rosii
- 700 ml bors sau 1/2 plic de bors instant
Mod de preparare:
Speli şi tai legumele, iar conopida o desfaci în bucheţele. Opăreşti conopida cu apă şi sare, apoi o fierbi. Dacă vrei să rămână albă, adaugi puţin lapte. Căleşti legumele în ulei, câteva minute.
Adaugi 4 l de apă peste legumele înăbuşite. Pui si sucul de roşii si mai lasi ciorba pe foc 20 de minute.
O condimentezi după gust, apoi adaugi borşul şi o dai în clocot. Adaugi conopida şi ornezi ciorba cu ceapă proaspătă tocată fin.
Ciorba cu conopida
Pofta buna!
O sa incerc si eu ciorba cu conopida sa vedem ce iese