Ciorba cu costita de miel

Printeaza

Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie.

Ingrediente:Ciorba cu costita de miel

  • 1 litri borş
  • 1 kg costiţe de miel
  • 1 cutie de smântână
  •  sare, piper
  • 1 ceapă
  • 4 morcovi
  • 200 ml suc de roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legatura leuştean verde
  • 3-4 boabe de piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se spală bine costiţele de miel, se curăţă de pieliţe şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare, la foc mic. Se curăţă ceapa, morcovii şi usturoiul şi se taie cubuleţe.

Ceapa se toacă mărunt. Când încep să fiarbă costiţele, se ia spuma şi se pun zarzavaturile.

Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce a fiert carnea şi se desface de pe os, se adaugă borşul fiert, sucul de roşii şi se potriveşte de gust cu sare, piper.

Separat, se pun într-un bol smântâna, zeama de lămâie, un praf de piper, unt tocat şi se lasă la rece.

Se spală şi se taie leuşteanul mărunt şi se presară pe deasupra. Se serveşte cu smântână şi leuştean.

Ciorba cu costita de miel

Ciorba cu costita de miel

Pofta buna!


Ciorbe si Supe de Miel

Ciorba de miel cu oua si gulie

Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) […]

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel cu os, morcovi, ceapă, telina, pastarnac, ceapa verde, ulei, orez, tarhon, smântână, oua, faina, pătrunjel, boabe de piper negru, sare, otet.   Ingrediente: 500 g carne de miel cu os 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină sau una mai mică 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei (untură) 1 ceaşcă orez […]

Praz cu carne de vacă

Ciorba de miel cu praz si bors

Ciorba de miel cu praz si bors din: carne de miel, praz, morcov, telina, leuştean, sare, bors, fasole rosie. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 1 fir de praz 1 morcov 1/2 telină 1 legătură leuştean sare 500 ml bors opţional, o mână de fasole roşie prefiartă, pentru un gust special Mod de preparare: Pui carnea la […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.