Ciorba de creier de porc
PrinteazaCiorba de creier de porc din: creier de porc, faina, unt, smantana, patrunjel, lamaie, sare, piper, crutoane.
- 2 creieri de porc
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- 1 litru supă de oase
- 1 gălbenuş de ou
- 100 ml smântână
- frunze de pătrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lămâie
- 4 felii franzelă prăjită sau crutoane
Mod de preparare:
Se rumeneşte făina în untul fierbinte, când începe făina să facă spumă, se pun creierii curăţaţi şi opăriţi în prealabil, se rumenesc şi aceştia, apoi se adaugă supa de oase fierbinte, sare şi piper după gust.
Se fierbe 5-10 minute, după care se pisează creierii şi se trece totul prin strecurătoare. Se face liezon din gălbenuşul de ou cu smântână, şi se toarnă în ciorbă.
Se presară deasupra-pătrunjel verde mărunţit şi se lasă până ce dă un clocot, apoi se ia de pe foc. Se potriveşte gustul cu zeamă de lămâie.
Se serveşte cu franzelă prăjită sau cu crutoane.
Ciorba de creier de porc
Pofta buna!