Ciorba cu afumatura
PrinteazaCiorba cu afumatura
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 2 cartofi
- 50 g paste mai mici
- 1 cutie cu rosii decojite
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
- 1 l bors
- sare
Mod de preparare:
Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, morcovul, păstârnacul, ţelina şi câteva feliuţe de ardei gras.
Fierbe la foc moderat. Spre final, scoate ceapa şi afumătura. Taie restul legumelor cubuleţe. Păstrează carnea. Din ea poţi găti o mâncare de fasole foarte gustoasă.
Adaugă cartofii cubuleţe şi roşiile decojite şi zdrobite. Potriveşte gustul de sare şi aruncă în oală pastele.
Acreşte ciorba, după gust, cu borşul fiert separat. Lasă să mai dea câteva clocote, după care aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Dacă ciolanul este prea sărat, lasă-l în apă rece, 1-2 ore, cu pâine uscată.
Ciorba cu afumatura
Pofta buna!