Ciorba cu carnati taranesti
PrinteazaCiorba cu carnati taranesti din: carnati taranesti, fasole verde, mazare, usturoi, ceapa, taron, smantana, frisca, lamaie, ulei, chimen, otet, sare, piper.
- 350 g cârnaţi ţărăneşti
- 250 g fasole verde
- 250 g mazăre
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- tarhon
- 200 ml smântână
- 100 ml frişcă
- 1/2 lămâie
- ulei
- 1/2 linguriţă chimen
- 1 linguriţă oţet cu aromă de tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa şi se căleşte în trei linguri de ulei. Se adaugă cârnaţii ţărăneşti, se presară puţin tarhon uscat, se acoperă cratiţa şi se fierbe înăbuşit câteva minute. Se adaugă apoi fasolea verde şi mazărea, se măreşte flacăra şi se toarnă 1,5 I de apă.
Se condimentează cu căţeii de usturoi, chimenul şi oţetul cu aromă de tarhon. Se adaugă sare şi piper după gust. Când dă în clocot, se potriveşte focul şi se lasă ciorba să fiarbă 15-20 de minute. Se prepară o îngroşală din smântână, frişcă şi zeamă de lămâie.
Se adaugă treptat 250 ml de supă fierbinte, apoi se toarnă amestecul în oală. Se lasă până dă un clocot, apoi se ia deoparte. Se mai poate condimenta cu tarhon, după gust.
Pofta buna!