Ciorba cu carnati
PrinteazaCiorba cu carnati din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper.
- 300 g carnati afumati
- 3 cepe
- 2 linguri pasta de tomate
- 2-3 linguri otet
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 2 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi 2 l de apă cu o linguriţă de sare şi cepele tăiate în patru. După 10 minute, când ceapa s-a înmuiat, adaugi pasta de tomate, cârnaţii tăiaţi bucăţi de circa 2 cm şi rumeniţi uşor într-o tigaie antiaderentă. Laşi totul să fiarbă 20 de minute, la foc mic.
Când carnaţii sunt bine pătrunşi, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi oţet, după preferinţă, şi laşi să mai dea câteva clocote.
Baţi separat oul cu smântână şi pătrunjelul tocat. Torni cu polonicul ciorbă fierbinte peste compoziţia din castron, amestecând continuu să nu se taie, şi pui dressingul în oală. După 2-3 clocote, dai oala deoparte de pe foc. Serveşti ciorba fierbinte cu smântână, adăugată direct în farfurie.
Ciorba cu carnati
Pofta buna!