Ciorba cu carne afumata si usturoi

Printeaza

Ciorba cu carne afumata si usturoi din: ciolan sau alte părţi cu os, ceapă, us­turoi, ou, smântână, făină, oţet, sare, piper.

Ciorba cu carne afumata si usturoi

Ingrediente:

  • 250 g ciolan sau alte părţi cu os
  • ceapă
  • us­turoi
  • 1 gălbenuş de ou
  • 100 ml smântână
  • 20 g făina
  • oţet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carnea curăţată şi bine înmuiată se taie bucăţi şi se fierbe până se înmoaie de tot. între timp se adaugă o ceapă în­treagă, 2 căţei de usturoi, care la sfârşit se scot şi se aruncă.

Din făină, smântână şi apă se prepară o îngroşeală; se dre­ge supa, se Condimentează cu oţet şi se .adaugă un gălbe­nuş amestecat cu puţină supă.

Se poate pune şi boia, după gust. Se serveşte cu crutoane din chifle prăjite. Se poate prepara şi fără carne, folosind doar zeamă de la carne afumată.

Zeama de carne se fierbe jumătate de oră cu ceapă şi usturoj, după care se drege cu oţet, se amestecă cu un gălbenuş de ou, eventual se sparge în supă câte un ou de persoană.

Se serveşte cu crutoane de chifle prăjite. Aceste supe se pot asezona cu un fir de tarhon. Nu se pu­ne sare, zeama de carne afumată este sărată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.