Ciorba cu carne afumata si usturoi
PrinteazaCiorba cu carne afumata si usturoi din: ciolan sau alte părţi cu os, ceapă, usturoi, ou, smântână, făină, oţet, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g ciolan sau alte părţi cu os
- ceapă
- usturoi
- 1 gălbenuş de ou
- 100 ml smântână
- 20 g făina
- oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea curăţată şi bine înmuiată se taie bucăţi şi se fierbe până se înmoaie de tot. între timp se adaugă o ceapă întreagă, 2 căţei de usturoi, care la sfârşit se scot şi se aruncă.
Din făină, smântână şi apă se prepară o îngroşeală; se drege supa, se Condimentează cu oţet şi se .adaugă un gălbenuş amestecat cu puţină supă.
Se poate pune şi boia, după gust. Se serveşte cu crutoane din chifle prăjite. Se poate prepara şi fără carne, folosind doar zeamă de la carne afumată.
Zeama de carne se fierbe jumătate de oră cu ceapă şi usturoj, după care se drege cu oţet, se amestecă cu un gălbenuş de ou, eventual se sparge în supă câte un ou de persoană.
Se serveşte cu crutoane de chifle prăjite. Aceste supe se pot asezona cu un fir de tarhon. Nu se pune sare, zeama de carne afumată este sărată.
Pofta buna!