Ciorba cu carne afumata
PrinteazaCiorba cu carne afumata din: zeama de varza, morcovi, carne afumata, cartofi, telina, patrunjel, ou, leusten, apa, sare.
- 1 1/2 l zeamă de varză
- 500-700 g carne afumată
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ţelină micuţă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- leuştean
- 2-3 l apă
- sare
Mod de preparare:
Pune apă rece la fiert într-o oala, iar când începe să fiarbă, pune carnea afumată tăiată. Ai grijă să iei mereu spuma care se formează.
Lasă să fiarbă la foc potrivit şi, când e fiartă pe jumătate, adaugă zarzavatul tăiat. Când au fiert carnea şi legumele, adaugă zeama de varză acră, strecurată în prealabil, după gust – mai acră sau nu.
Inainte de a stinge focul, gustă dacă ciorba mai are nevoie de puţină sare. După ce s-a răcorit un pic, drege-o cu un ou bătut bine.
Presară verdeaţa tocată.
Ciorba cu carne afumata
Pofta buna!
O sa fac si eu ciorba asta