Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume
PrinteazaCiorba cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei iute, leustean si verdeata.
- 6 pahare apă
- 500 g carne de oaie
- 1 pahar fasole alba
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- ½ rădăcină de ţelină
- 3 roşii
- 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie
- sare
- 1 ardei iute
- 1 lingură leuştean verde tăiat
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Bulionul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii.
Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.
Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume
Pofta buna!
Ce bine arata ciorba asta!