Ciorba cu carne de porc si prune uscate

Printeaza

O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si patrunjel verde.Ciorba cu carne de porc si prune uscate

Ingrediente :

  • 500 g carne de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăci­nă pătrunjel
  • 250 g prune uscate
  • 2 ouă
  • 230 g făină
  • 200 g smân­tână
  • 40 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Cu câteva ore înainte pui prunele să se înmoaie în apă caldă. Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei încins, în oala în care faci ciorba. Cureţi ceapa, morco­vul, rădăcina de pătrunjel, tai ceapa mărunt, dai rădăcinoasele pe răzătoarea mare. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi pe o farfurie şi căleşti în grăsimea rămasă legumele.

Stingi cu 3 l apă, adaugi carnea şi laşi să fiarbă. Din 200 g făină, unt şi ouă faci o cocă moale din care formezi găluşte de mărimea unei alune şi le adaugi în ciorba care clocoteşte.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi prunele şi laşi să dea în câteva clocote. Amesteci făina rămasă cu smântână, o torni în ciorbă, adaugi oţet şi sare după gust, tragi oala de pe foc şi presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.