Ciorba cu carne de pui a la grec
PrinteazaCiorba cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez, concentrat de legume si bors.
- 1 piept de pui
- 1 ceapa mijlocie
- 2 morcovi potriviti
- 1 ardei rosu
- 1/2 telina
- marar si patrunjel
- 1/2 lamaie
- 250 g smantana
- 2 galbenusuri
- 3 linguri orez
- 2 lingurite concentrat de legume
- bors dupa gust
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui si il pui la fiert cu concentratul de legume. Cureti legumele si le calesti in 2 linguri de ulei. Cand legumele sunt inabusite, le adaugi peste pui si le lasi la fiert.
Cand sunt toate fierte, bati separat galbenusurile cu smantana, iei 2 polonice de supa calda si le adaugi peste smantana, apoi pui totul in ciorba, dar cu grija sa nu se taie.
Oala trebuie sa fie pe marginea plitei pentru a nu da in clocot prea tare. Ciorba trebuie sa mai dea 1-2 clocote, la foc mic.
Adaugi borsul dupa gust. Presari verdeata, dar mai doresti.
Ciorba cu carne de pui a la grec
Pofta buna!
O sa incerc ciorba asta