Ciorbă cu carne de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, praz, rosii, fasole rosie, porumb, ardei gras, morcov, telina, fidea, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana.
- un pui
- două fire de praz
- 4 roşii
- o conservă fasole roşie
- 100 g porumb din conservă
- doi ardei graşi
- un morcov
- o ţelină mai mică
- 100 g fidea
- 500 ml borş
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- leuştean
- smântână
Mod de preparare:
Puiul se curăţă, se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert în doi litri de apă. Se adună spuma formată şi se lasă să fiarbă. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi mici sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în bucăţi mici. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pune morcovul şi ţelina, se călesc până se înmoaie, se adaugă prazul spălat şi tăiat rondele. Se mai călesc două minute, se presară ardeiul tăiat şi se mai ţin pe foc un minut.
Se toarnă legumele peste carnea din oală, se presară sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă la foc mediu.
Când legumele şi carnea sunt aproape fierte, se adaugă fasolea roşie, boabele de porumb şi fideaua. Se toarnă borşul şi roşiile date pe râzătoare, se verifică de gust şi se continuă fierberea încă 10 minute.
Ciorbă cu carne de pui
Pofta buna!
Cam cheala ciorba asta ca sa zic asa