Ciorbă cu carne de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de vita, telina, rosii, ceapa verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana, morcov.

Ingrediente:Ciorbă cu carne de vită

  • 500 g carne de vită
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • 5 roşii
  • două legături ceapă verde
  • doi ardei graşi
  • 300 ml borş
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 100 g fidea
  • o legătură de leuştean
  • sare
  • piper
  • pâine
  • smântână

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-un castron. Se încinge uleiul într-o oală, se pun legumele rase şi se călesc până se înmoaie. Se toarnă doi litri de apă şi, când a început să clo­cotească, se adaugă carnea de vită spălată şi tăiată bucăţi mici.

Se adună spuma formată cu o lingură cu găuri, se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă. Când carnea este aproape fiartă se adaugă ardeii graşi spălaţi şi tăiaţi julien, roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.

Se adaugă borşul, ceapa verde tocată mărunt, cozile de leuş­tean tocate şi se fierbe 10 minute. Se presară fideaua ruptă în bucăţi mai mici, se condi­mentează, dacă mai este nevoie, şi se fierbe încă 10 minute.

Ciorbă cu carne de vită

Ciorbă cu carne de vită

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.