Ciorbă cu carne de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de vita, telina, rosii, ceapa verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana, morcov.
- 500 g carne de vită
- un morcov
- o ţelină mică
- 5 roşii
- două legături ceapă verde
- doi ardei graşi
- 300 ml borş
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 g fidea
- o legătură de leuştean
- sare
- piper
- pâine
- smântână
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-un castron. Se încinge uleiul într-o oală, se pun legumele rase şi se călesc până se înmoaie. Se toarnă doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se adaugă carnea de vită spălată şi tăiată bucăţi mici.
Se adună spuma formată cu o lingură cu găuri, se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă. Când carnea este aproape fiartă se adaugă ardeii graşi spălaţi şi tăiaţi julien, roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.
Se adaugă borşul, ceapa verde tocată mărunt, cozile de leuştean tocate şi se fierbe 10 minute. Se presară fideaua ruptă în bucăţi mai mici, se condimentează, dacă mai este nevoie, şi se fierbe încă 10 minute.
Ciorbă cu carne de vită
Pofta buna!