Ciorba cu ciolan afumat si legume
PrinteazaCiorba cu ciolan afumat si legume din: fasole, ciolan, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, sare, piper.
- 2 căni fasole
- 1 ciolan afumat
- 2 cepe mici
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ardei
- 1 albitură
- 3 roşii
- sare
- piper
- cimbru
- 4 linguri bulion
- pătrunjel
Mod de preparare:
Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă atât cât s-o acopere cu două degete. Dimineaţa, arunci apa şi pui fasolea la fiert 40-50 de minute. La final, arunci din nou apa şi speli fasolea.
Cureţi carnea de pe ciolan şi o tai cubuleţe. Căleşti cepele mărunţite, până când devin aurii. Adaugi fasolea peste ceapă, osul de la ciolan, apă cât să acopere totul şi le fierbi 50 de minute.
Pui restul legumelor tăiate cubuleţe, cu excepţia roşiilor şi, când s-au fiert, adaugi carnea. Separat, opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai cubuleţe.
După 1-2 ore, potriveşti de sare, piper, cimbru, după gust, torni bulionul şi adaugi roşiile. Mai laşi la fiert 20 de minute.
Pofta buna!