Ciorba cu ciolan afumat si masline

Printeaza

Ciorba cu ciolan afumat si masline din: ciolan afumat, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, oua, smantana, lamaie, masline.

Ingrediente:Ciorba cu ciolan afumat si masline

  • 1 kg ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • o ceapa rosie
  • 2 cartofi
  • patrunjel verde
  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de mere
  • masline pentru decor

 

Mod de preparare:

Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de afumătură. A doua zi puneţi-l să fiarbă într-o oală cu apă. Se ia spuma şi se pun zarzavaturile curăţate şi întregi ca la supă. Se acoperă şi se lasă să fiarbă încercându-se din când în când dacă s-a fiert.

Cât timp fierbe ciorba se bat bine ouăle, se adaugă smântână, oţetul sau zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt. După ce s-au fiert zarzavaturi­le, se scot din ciorbă, la fel şi cio­lanul.

Se opreşte focul, se ia un polonic de zeamă şi se pune în smântână. Se amestecă cu res­tul de ciorbă, se pune şi ciolanul, câteva măsline pentru decor şi se ornează cu pătrunjel verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.