Ciorba cu ciolan de porc afumat
PrinteazaCiorba cu ciolan de porc afumat din: ciolan de porc, morcovm ardei gras, ardei capia, ceapa, cartofi, rosii, telina, spaghete, bors, ulei, sare, piper, patrunjel, oua, smantana.
- un ciolan de porc afumat
- un morcov
- doi ardei graşi
- doi ardei capia
- 3 cepe
- doi cartofi
- 5 roşii
- un sfert de ţelină
- 100 g spaghete
- 250 ml borş
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
- ouă
- smântână
Mod de preparare:
Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală cu apă clocotită şi se opăreşte 15 minute. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un castron.
Cepele se curăţă de foi, se taie peştişori sau sferturi şi se pun lângă legumele rase. Legumele se călesc în uleiul încins, se toarnă într-o oală în care s-au pus doi litri de apă şi se fierb 10 minute. Se adaugă ciolanul de porc, sarea, piperul şi se lasă să fiarbă până când carnea se desprinde de pe os.
Se scoate cu o spumieră, se taie bucăţele şi se pune din nou în oală. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi, ardeii graşi şi ardeiul capia tăiat julien.
Când cartofii sunt aproape fierţi se presară spaghetele rupte mărunt, roşiile date pe râzătoare şi pătrunjelul tocat. Se adaugă borşul şi se fierbe încă 10 minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de os afumat
- ciorba de ciolan afumat
- ciorba cu ciolan de porc afumat
- ciorba cu ciolan afumat