Ciorba cu corcoduse
PrinteazaCiorba cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare.
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 4 cartofi noi
- o ceapa alba
- 3-4 rosii foarte coapte
- 200 g corcoduse
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor.
Intre timp, se curăţă toate legumele. Intr-o oală cu doi litri de apă se asază pe foc şi se pun ceapa tăiată mărunt, dovleceii tăiaţi cuburi, ardeii tăiaţi fâşii. Se lasă la fiert 15 minute.
Intre timp, corcoduşele fierte se pasează, aruncând sâmburii.
Se adaugă cartofii şi se lasă la fiert si apoi se pun roşiile fără pieliţe. Se lasă un clocot după adăugarea roşiilor şi apoi se acreşte cu piureul de corcoduşe. Nu se pune tot odată, ci o cantitate mică, în funcţie de cât se doreşte a fi ciorba de acră.
Se potriveşte gustul de sare. Se mai lasă să dea un clocot, se stinge focul şi se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.
Pofta buna!