Ciorba cu corcoduse

Printeaza

Ciorba cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciorba cu corcoduse

  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 4 cartofi noi
  • o ceapa alba
  • 3-4 rosii foarte coapte
  • 200 g corcoduse
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor.

Intre timp, se curăţă toate legumele. Intr-o oală cu doi litri de apă se asază pe foc şi se pun ceapa tăiată mărunt, dovleceii tăiaţi cuburi, ardeii tăiaţi fâşii. Se lasă la fiert 15 minute.

Intre timp, corcoduşele fierte se pasează, aruncând sâmburii.

Se adaugă cartofii şi se lasă la fiert si apoi se pun roşiile fără pieliţe. Se lasă un clocot după adăugarea roşiilor şi apoi se acreşte cu piureul de corcoduşe. Nu se pune tot odată, ci o can­titate mică, în funcţie de cât se doreşte a fi ciorba de acră.

Se potriveşte gustul de sare. Se mai lasă să dea un clocot, se stinge focul şi se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.