Ciorbă cu creier de porc si smantana

Printeaza

Ciorbă cu creier de porc si smantana din: varza murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creiere de porc, maduva de porc, ulei, boia, faina, smantana.

Ingrediente:Ciorbă cu creier de porc si smantana

  • 2 l zeama de la varza murata
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 500 g varza acra
  • 1 ceapa
  • 100 g orez
  • 350 g carne de porc
  • 300 g creier si maduva de porc
  • 100 ml ulei
  • boia
  • 60 g faina
  • 100 ml smantana

 

Mod de preparare:

Dacă zeama de varză este prea acră, o poţi amesteca cu apă şi o pui la foc cu varza murată, tăiată în felii mai groase. Când dă în clocot, adaugi cubuleţele de carne, ceapa tocată şi foile de dafin.

Fierbi acoperit, la flacără mică. în momentul în care carnea este aproape fiartă, adaugi creierul şi măduva de porc, curăţate de pieliţă, iar apoi orezul spălat.

Rumeneşti puţin făina în ulei, o iei de pe foc şi adaugi puţină boia. Pui amestecul peste smântână rece, amesteci şi îngroşi ciorba cu rântaşul.

Fierbi la flacără mică, până ce orezul este făcut. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Ciorbă cu creier de porc si smantana

Ciorbă cu creier de porc si smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.