Ciorbă cu creier de porc si smantana
PrinteazaCiorbă cu creier de porc si smantana din: varza murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creiere de porc, maduva de porc, ulei, boia, faina, smantana.
- 2 l zeama de la varza murata
- 3-4 foi de dafin
- sare
- piper
- 500 g varza acra
- 1 ceapa
- 100 g orez
- 350 g carne de porc
- 300 g creier si maduva de porc
- 100 ml ulei
- boia
- 60 g faina
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
Dacă zeama de varză este prea acră, o poţi amesteca cu apă şi o pui la foc cu varza murată, tăiată în felii mai groase. Când dă în clocot, adaugi cubuleţele de carne, ceapa tocată şi foile de dafin.
Fierbi acoperit, la flacără mică. în momentul în care carnea este aproape fiartă, adaugi creierul şi măduva de porc, curăţate de pieliţă, iar apoi orezul spălat.
Rumeneşti puţin făina în ulei, o iei de pe foc şi adaugi puţină boia. Pui amestecul peste smântână rece, amesteci şi îngroşi ciorba cu rântaşul.
Fierbi la flacără mică, până ce orezul este făcut. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Ciorbă cu creier de porc si smantana
Pofta buna!