Ciorba de dovlecei

Printeaza

Ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcov, rosii, otet, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare.

Ingrediente:Ciorba de dovlecei

  • 4 dovlecei tineri
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 3 roşii
  • oţet (zeamă de lămâie)
  • 1 lingură de ulei
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă si se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă şi se taie mărunt. Ceapa şi morcovul se curăţă, se dau pe răzătoarea mare şi se călesc în ulei încins. Apoi se adaugă 2 l de apă şi se pune ardeiul la fiert.

Când sunt aproape fierte, se adaugă dovleceii, uleiul, având grijă ca dovle­ceii să nu se zdrobească. La sfârşit se acreşte după gust, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.