Ciorba cu fidea si bacon
PrinteazaO reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt.
- două rotocoale de fidea
- 200 g mazăre
- 4 roşii
- o ceapă
- un ardei gras
- un morcov
- un sfert de ţelină
- un sfert de varză albă
- 300 g bacon
- 200 ml borş
- 3 fire de cimbru
- 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- smântână
- iaurt
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun la fiert doi litri de apă, se presară legumele tocate şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se adaugă uleiul, mazărea, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi varza fideluţă. Se condimentează, se fierbe zece minute, apoi se adaugă roşiile spălate, date pe râzătoare şi borşul fiert separat. Se presară puţin cimbru şi se lasă pe foc până când legumele sunt fierte.
Se sfărâmă fideaua, se presară în ciorbă, se adaugă baconul tăiat bucăţi mai mici şi se fierbe la foc mediu încă zece minute, ca să se umfle fideaua. Se serveşte fierbinte, cu smântână sau iaurt.
Poftă bună!