Ciorba cu fidea si bacon

Printeaza

O reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt.

Ingrediente:Ciorba cu fidea si bacon

  • două rotocoale de fidea
  • 200 g mazăre
  • 4 roşii
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • un mor­cov
  • un sfert de ţelină
  • un sfert de varză albă
  • 300 g bacon
  • 200 ml borş
  • 3 fire de cimbru
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • smântână
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun la fiert doi litri de apă, se presară legumele tocate şi se lasă să fiarbă 20 de minute.

Se adaugă uleiul, mazărea, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi varza fideluţă. Se condimentează, se fierbe zece minute, apoi se adaugă roşiile spălate, date pe râzătoare şi borşul fiert separat. Se presară puţin cimbru şi se lasă pe foc până când legumele sunt fierte.

Se sfărâmă fideaua, se pre­sară în ciorbă, se adaugă baconul tăiat bucăţi mai mici şi se fierbe la foc mediu încă zece minute, ca să se umfle fideaua. Se serveşte fierbinte, cu smântână sau iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.