Ciorba cu galuste
Printeaza
O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina.
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- ulei
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- borş
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
Ingrediente găluşte :
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- 1 lingură apă
Mod de preparare:
Speli, cureţi şi toci mărunt zarzavaturile şi le pui într-o oală la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie pregăteşti un rântaş dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia şi o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.
Găluştele le pregăteşti într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin şi rumenită, făină şi apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu linguriţa în ciorbă să nu se desfacă.
Când sunt aproape fierte găluştele, adaugi şi borşul. Laşi să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust şi opreşti focul. Presari pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!