Ciorba cu kaizer
PrinteazaCiorba cu kaizer din: salata, ceapa, usturoi, oua, bors, kaizer.
- 4-5 salate
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 300 g kaizer
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- 3 l apă
- 1/2 l borş
- sare
- piper
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 200 ml iaurt sau smântână
- 100 g orez
Mod de preparare:
Se taie mărunt kaizerul şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ceapa verde tocată, apoi usturoiul şi apoi frunzele de salată mărunţite. După cca 5 min. se pune apă şi se fierbe ciorba cca 10 min.
Se spală orezul şi se pune în oală. Se mai fierbe totul cca 10 min.
Separat se face o omletă din 3 ouă şi se taie bucăţi, care se pun în ciorbă. Borşul se fierbe separat, se ia spuma şi apoi se toarnă în oală. Se dau câteva clocote, apoi se stinge focul.
După cca 5 minute, se bate bine gălbenuşul, se adaugă iaurt sau smântână şi puţină ciorbă din oală. Se pune apoi totul în ciorbă.
Se taie mărunt verdeaţa şi se pune şi ea în oală. Se acoperă vasul 5 minute, apoi se serveşte ciorba fierbinte, cu o lingură de smântână sau iaurt.
Pofta buna!