Ciorbă cu legume şi carne
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba din: carne de vita, mazare, morcov, orez, fasole rosie, ardei gras, praz, usturoi, rosii, ulei, seminte de susan, patrunjel, sare, piper.
- 600 g carne de vită
- 200 g mazăre
- 75 g orez
- un morcov
- 100 g fasole roşie boabe
- un ardei gras
- un fir de praz
- 3 căţei de usturoi
- 5 roşii
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- 50 g seminţe de susan
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu sare. Prazul se curăţă, se taie rondele şi se pune într-un castron împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune morcovul, se căleşte două minute, apoi se adaugă prazul şi se călesc până se înmoaie.
Se pun la fiert doi litri de apă şi când începe să clocotească se adaugă carnea de vită. Se adună spuma formată, se lasă pe foc până ce carnea este fiartă pe jumătate şi se adaugă legumele călite.
Se presară mazărea, se condimentează şi se lasă să fiarbă până ce legumele şi carnea s-au înmuiat.
Se adaugă orezul spălat, se fierbe 10 minute, se adaugă roşiile date prin râzătoare, pătrunjel tocat şi ardeiul gras tăiat julien. Când orezul este fiert, se opreşte focul şi se presară usturoi tocat.
Ciorbă cu legume şi carne
Pofta buna!