Ciorbă cu legume şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba din: carne de vita, mazare, morcov, orez, fasole rosie, ardei gras, praz, usturoi, rosii, ulei, seminte de susan, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorbă cu legume şi carne

  • 600 g carne de vită
  • 200 g mazăre
  • 75 g orez
  • un morcov
  • 100 g fasole roşie boabe
  • un ardei gras
  • un fir de praz
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 roşii
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 g seminţe de susan
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu sare. Prazul se curăţă, se taie ron­dele şi se pune într-un castron împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune morcovul, se căleşte două minute, apoi se ada­ugă prazul şi se călesc până se înmoaie.

Se pun la fiert doi litri de apă şi când începe să clocotească se adaugă carnea de vită. Se adună spuma formată, se lasă pe foc până ce carnea este fiartă pe jumătate şi se adaugă legumele călite.

Se presară mazărea, se condi­mentează şi se lasă să fiarbă până ce legumele şi carnea s-au înmuiat.

Se adaugă orezul spălat, se fierbe 10 minute, se adaugă roşiile date prin râzătoare, pătrun­jel tocat şi ardeiul gras tăiat julien. Când orezul este fiert, se opreşte focul şi se presară usturoi tocat.

Ciorbă cu legume şi carne

Ciorbă cu legume şi carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.