Ciorbă cu legume

Printeaza

Ciorbă cu legume

Ciorbă cu legume

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • două cepe
  • un sfert de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 200 g mazăre
  • 300 g ciuperci
  • 4 roşii
  • o lingură de pastă de tomate
  • două linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • pătrunjel
  • smântână
  • mălai

Preparare:

Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Cepele se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun pe o farfurie. Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se pune ceapa, legumele şi se călesc la foc potrivit până se înmoaie.

Se pune la fiert o oală cu 2 litri de apă şi când începe să clocotească se adaugă legumele călite. Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă mazărea şi dovlecelul tăiat rondele, se condimentează şi se lasă să fiarbă încă 10 minute.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se pun în oală. După ce a fiert ciorba încă 10 minute, se adaugă roşiile date prin râzătoare, puţin pătrunjel tocat şi se verifică dacă mai trebuie sare.

Când legumele au fiert se ia oala de pe foc şi se presară pătrunjel tocat. Se serveşte fierbinte sau rece, cu smântână şi mămăligă.

Ciorbă cu legume

Ciorbă cu legume.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se face ciorba de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.