Ciorba cu naut
PrinteazaCiorba cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper.
- 1 fir de praz
- 1 conservă năut
- 4 roşii
- 1 morcov
- 1 ţelină mică cu frunze
- 2 linguri ulei de măsline
- leuştean verde
- sare
- piper
- 2 ouă fierte, pentru servire
Mod de preparare:
Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl laşi la scurs. Tai prazul rondele şi îl căleşti în uleiul de măsline. Coci roşiile, apoi le cureţi şi le tai cubuleţe. Cureţi morcovul şi ţelina şi le tai cubuleţe.
Adaugi roşiile, morcovul, ţelina şi năutul peste praz, condk mentezi şi acoperi cu 1 l de apă. La final, după ce fierbe ciorba, presari frunzele de ţelină şi de leuştean, tocate fin.
Serveşti ciorba cu felii de ou fiert.
Pofta buna!