Ciorba cu perisoare de peste si bors
PrinteazaCiorba cu perisoare de peste si bors din: peste, morcov, ceapa, patrunjel, ardei, suc de rosii, gris, faina, ulei, cartofi, bors, leusean, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg peşte
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei gras roşu
- 1 pahar suc de roşii
- 1 linguriţă condiment vegetal
- 1 lingură griş
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 2 cartofi
- borş de putină
- leuştean
- pătrunjel frunze
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul şi îl tai mărunt, iar cartofii îi tai cubuleţe. Le căleşti puţin în 2 linguri de ulei. Adaugi roşiile sau sucul de roşii, apoi presari sare, piper şi condiment vegetal. Laşi să fiarbă.
Desfaci fileurile de peşte şi le dai împreună cu o ceapă prin maşina de tocat. Amesteci pasta de peşte cu sare, piper, făina, grişul şi formezi perişoarele.
Când ciorba dă în clocot, pui perişoarele şi laşi să fiarbă la foc mic. Când sunt fierte, adaugi borşul şi mai dai un clocot. Dai apoi oala deoparte şi presari verdeaţa tocată.
Ciorba cu perisoare de peste si bors
Pofta buna!