Ciorba cu perisoare de peste
PrinteazaCiorba cu perisoare de peste
- l kg peşte
- 100 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 2 cepe
- 3 ouă
- 11 borş
- 2 legatura leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală zarzavatul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se stinge cu 31 apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Peştele se curăţă şi se spală, apoi se dezosează şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă tocătura cu ouăle, piperul, sarea, o ceapă tăiată foarte mărunt şi 1 legătură de leuştean, de asemenea tocat foarte mărunt.
Se fac apoi perişoare mici care se pun la fiert în ciorbă.
Spre sfârşit, se adaugă borşul, fiert separat, şi leuşteanul rămas, tocat mărunt. Se potriveşte de sare.
Pofta buna!
N-am mai facut ciorba cu perisoare de peste, decat cu perisoare de vita. O sa fac si cu perisoare de peste.