Ciorba cu Pleurotus, legume si paste

Printeaza

Ciorba cu Pleurotus, legume si paste din: ciuperci, ceapa, morcovi, dovlecel, pastarnac, paste, bors, patrunjel, ulei, leustean, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba cu Pleurotus, legume si paste

  • 1,5 kg de ciuperci Pleurotus
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 fir de praz
  • 1 pastarnac
  • 50 g paste spirale
  • 1 l de bors proaspat
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală şi se taie în felii groase de un centimetru. Se curăţă morcovul, păstârnacul, prazul şi dovlecelul şi apoi se-taie în rondele.

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se pun la fiert doi litri de apă cu sare şi când începe să clocotească se pun ceapa, păstrânacul, morcovii şi prazul.

Se lasă să fiarbă 20 de minute, după care se adaugă dovlecelul, ciupercile, pastele şi uleiul.

Când s-au fiert toate ingredientele, se adaugă şi borşul fiert separat şi se mai lasă să dea ciorba în câteva clocote.

Se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată. Se poate mânca şi rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.