Ciorba cu polonezi
PrinteazaCiorba cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou, smantana, patrunjel, leustean, sare si piper.
- 250 g polonezi
- 1 ceapa mare
- 1 pastarnac
- 1 morcov mare
- 1 bucata de telina
- 1 ou
- 1 cutie mare smantana
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele şi le tai mărunt. Morcovul îl dai pe râzătoare. Pui legumele la fiert într-o oală de 3-5 litri, în care adaugi legătura de leuştean spălată.
Tai cârnaţii polonezi în bucăţi mai mari. Le poţi îndepărta pieliţa. Când legumele s-au fiert, scoţi leuşteanul din oală, adaugi polonezii şi condimentezi cu sare şi cu piper.
Toci mărunt pătrunjelul spălat şi-l adaugi în oală. Laşi la fiert 10-15 minute. Iei oala de pe foc.
Peste amestecul de ou cu smântână torni 1-2 polonice de ciorbă, apoi îl adaugi în oală. Mai poţi pune pătrunjel sau leuştean verde deasupra.
Acoperi cu capac, pentru a se combina aromele.
Ciorba cu polonezi
Pofta buna!
Cum sa bagi un polonez in ciorba :)))